First Annual

Healing Skies Naturopathic Conference

Manitou Beach, Saskatchewan August 17 – 20, 2017



Please note that schedule is subject to change

Thursday, August 17th, 2017

7:30 – 8:30	Registration	
8:30 – 10:00	Jeanne Paul, ND, Morning with our elders; Finding My Power Plant, My Power Animal, My Spirit Guide through Drumming.	1.5 hr general
10:00 – 11:00	Exhibitor Break	
11:00 – 1:00	Meighan Valero, ND; Advanced IV Indwelling Catheters - PICC and I (CONCURRENT – IV INTENSIVE)	PORT 1.5 hr IV, 0.5 hr pharm
11:00 – 1:00	Jeanne Paul, ND; Gordon Smith, ND; Glen Nagel, ND; Herb Walk (CONCURRENT)	2 hr general
1:00 – 2:00	Lunch and Exhibitor Break	
2:00 – 4:00	Meighan Valero, ND and Christoph Kind, ND; <i>IV Practicum</i> (CONCURRENT – IV PRACTICUM)	2.0 hr IV
2:00 – 4:00	Laurie Regan, ND; <i>Tapping the Roots of Classical Chinese Medicine</i> (CONCURRENT)	2 hr general
4:00 – 5:00	Exhibitor Break	
5:00 – 6:00	Boyana Djokic, RPh, sponsored by York Downs Pharmacy; <i>Common Common Mistakes in IV Therapy</i> (CONCURRENT – IV PRACTICUM)	Questions, 1 hr IV/pharm
5:00 – 6:00	Sussanna Czeranko, ND, The Truth about Cold Water (CONCURRENT	Γ) 1 hr general
6:00 – 7:00 6:00 – 9:00+++	Glen Nagel, ND – Cordials and Mixology Dinner and Barbecue at the Beach/Wellington Park Open Mic Naturopath Jam	1 hr general

Friday, August 18th, 2017

7:00 – 7:30	Water cure at the beach with Sussanna Czeranko, ND, The Cold Truth of Water, continued	0.5 hr general
8:00 – 10:00	Gordon Smith, ND, Morning with our elder; Finding Fit: All's Well That Mends Well	2 hr general
10:00 - 11:00	Exhibitor's break	
11:00 – 1:00	Aparna Taylor, ND; Ticks Have Passports: Lyme Disease may be coming to an office near you!	2 hr general
1:00 - 2:00	Lunch	
2:00 – 4:30	Glen Zielinski, DC; Functional Neurological Management of Traumatic Brain Injury	2.5 hr general
4:30 - 6:00	Exhibitors Break: wine and cheese with exhibitors	
7:00 – 9:30	Dinner and award evening	

Saturday, August 19, 2017

7:00 – 7:30	Water cure at the beach with Sussanna Czeranko, ND, The Cold Truth of Water, continued	0.5 hr general
8:00 – 10:00	Jared Zeff, ND, Morning with Our Elder; Translating 19th Century Medical Philosophy into 21st Century Clinical Practice	2 hr general
10:00 – 11:00	Exhibitor break	
11:00 – 1:00	Glen Nagel, ND; The New Herbal Bitters: A new world for the most ancient tastes	1 hr general, 1 hr pharm
1:00 – 2:00	Lunch	
2:00 – 4:00	Kathy Bassett, MS; Head & Neck Exam: A Trifecta of Risk Assessment An Opportunity for Interdisciplinary Collaboration	ent 2 hr general
4:00 – 5:30	Break	
6:30 – 1:00	Danceland Dinner and dance	

Sunday, August 20th, 2017

7:30 – 8:00	Water cure at the beach with Sussanna Czeranko, ND,		
	The Cold Truth of Water, continued	0.5 hr general	
9:00 – 11:00	Elder Panel	2 hr general	
11:00 – 11:15	Break		
11:15 – 1:15	Jonathan Collin, MD; Unconventional Use of Conventional and Nutritional Therapies in Cancer Care	1 hr general, 1 hr pharm	
1:15	Lunch		